آشکارده کازرونی با چه گیاهی تهیه می شود؟

به گزارش شیرازه، گیاه کارده یک نوع سبزی کوهی است.این گیاه غالبا درکوه و درفواصل بهمن تا فروردین می روید و طعمی تلخ دارد.

کارده،
ماده اصلی آشکارده است و قیمت آن در بازار، کیلویی ۴تا۵ هزار تومان
است.برای پخت آشکارده مواد دیگری مثل ماست، جو، سیر استفاده می شود.

البته
آش فروش ها به دلیل قیمت بالای کارده و همچنین کمبود این گیاه در ماههای
مختلف سال از سبزیجات دیگری مثل “شوید” در تهیه این آش استفاده میشود.

در برخی روستاهای کازرون برای خوش عطر شدن این آش، هنگام پخت، تکه های کوچکی از پوست نارنج را در این آش می اندازند.

آشکارده
طبع خنک دارد و گفته میشود در پیشگیری از سرطان موثر است. از دیگر اهمیت
های دارویی این گیاه می توان به درمان بیماری هایی چون چربی خون ، فشار خون
، عفونت ، دیابت و یرقان اشاره کرد.

گیاه کارده فقط در سخره و از دل
سنگ می روید. باید توجه داشت که  تیزی و تندی بالای این گیاه باعث میشود
خام بودن آن غیرقابل تناول باشد و در صورت خوردن، باعث زخم شدن سطح زبان می
شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *