افزایش تسهیلات؛ تولیدات زعفران را در نی ریز افزایش میدهد

به گزارش شیرازه به نقل از نبض نی ریز ؛ کشت زعفران در نی ریز با سطح زیر کشت ۲۵ هکتار از اراضی پایان پذیرفت.

 مسیح
اسماعیلی مسئول اداره بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی شهرستان نی ریز
اظهار داشت: سطح کشت شده ی زعفران در سالهای گذشته حدود ۱۸ هکتار بوده و با
توجه به استقبال کشاورزان و ضرورت کاشت گیاهان دارویی در مناطق مختلف ،‌
امسال شاهد افزایش سطح این محصول به میزان ۶ هکتار بودیم و پیش بینی می شود
سال آینده افزایش قابل توجهی در سطح کشت زعفران داشته باشیم .

اسماعیلی
افزود : کشت زعفران از سال ۷۹  بطور جدی در منطقه مشکان شهرستان نی ریز
آغاز شده و خوشبختانه با توجه مقرون به صرفه بودن آن و بازار مصرف زعفران ،
هرسال بر سطح زیر کشت آن افزوده می شود .

وی
گفت : شرایط بحران آب در شهرستان و لزوم بهره برداری بهینه از منابع آبی
بخصوص در مناطقی که مستعد کشت جایگزین هستند و اهمیت برنامه ریزی در راستای
اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی ، می طلبد تا با ترغیب کشاورزان و برنامه
ریزی صحیح و ارائه ی الگوهای مناسب ، به سمتی برویم که کشت گیاهان دارویی و
کم آب بر را در سطح شهرستان توسعه دهیم .

اسماعیلی
همچنین گفت : بطور متوسط در هر هکتار زمین زعفران ،  ۵۰۰ کیلوگرم زعفران
تر و نهایتا ۵ هزارگرم زعفران خشک  تولید می شود که سال گذشته حدود  ۵۰ 
کیلوگرم محصول خشک برداشت و علاوه بر مصارف داخلی به استانهای همجوار و
بازارهای خارجی هم ارسال شد .

وی در
پایان با اشاره به مشکلات کشت زعفران خاطرنشان کرد : علاوه بر نبود صنایع
بسته بندی ، درحال حاضر مهمترین مشکل کشاورزان ، نبود نقدینگی برای خرید
پیاز زعفران از شهرها و استانهای دوردست  است که اگر شرایطی برای تامین
منابع مالی در قالب تسهیلات آسان فراهم شود ، قطعا به توسعه سریع و افزایش
تولید این محصول ارگانیک و با ارزش کمک موثری می شود .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *