به گزارش خبرگزاری فارس از خاش علی اصغر قانع عصر امروز در مراسم کلنگزنی پروژه آبرسانی دشت آبخوان اظهار داشت: کلنگ پروژه مجتمع آبرسانی به دشت آبخوان شهرستان خاش امروز به زمین زده شد که در مجموع ۴۸ روستا را تحت پوشش شبکه آبرسانی قرار خواهد داد.
وی افزود: به این پروژه اعتباری بیش از ۱۳ میلیارد تومان اختصاص داده شده است که امیدواریم تا پایان سال جاری این مجتمع به بهرهبرداری برسد تا مردم این منطقه از نتایج و ثمرات این پروژه بهرهمند شوند.
معاون برنامهریزی و توسعه شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با اشاره به برنامهریزیهای انجام شده از سوی دولت گفت: در مجموع استان سیستان و بلوچستان آنچه که برای توسعه شبکه آبرسانی هدفگذاری شده است که در سال جاری بالغ بر ۱۳۰ میلیارد تومان از منابع صندوق توسعه ملی و همچنین از منابع طرح تملک دارایی در ردیف بودجه به این استان اختصاص داده شده است و با این اعتبار به بیش از ۱۵۰۰ روستا خدمات آبرسانی ارائه خواهد شد.
وی اذعان داشت: علاوه بر اعتبارات تخصیص شده در قانون بودجه استان سیستان و بلوچستان دولت در نظر دارد با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی حدود ۳۰۰ میلیارد تومان را ظرف دو سال آینده به پروژههای آبرسانی استان اختصاص دهد تا شاخص توسعه استان افزایش یابد.
قانع ادامه داد: در کل کشور در سال ۹۷ از طریق صندوق توسعه ملی و با اذن مقام معظم رهبری ۷۰۰ میلیارد تومان به طرحهای آبرسانی روستایی اختصاص داده شده است وهمچنین از محل اعتبارات دولتی و عمومی ۵۸۰ میلیون تومان به این طرحها اختصاص داده می شود.
مدیرعامل آب و فاضلاب استان سیستان و بلوچستان گفت: سیستان و بلوچستان ۱۱/۴ دهم درصد از وسعت کل کشور را در بر گرفته است که دارای ۵۵۹۴ روستا میباشد که ۲۹۵۰ روستا از شبکه آبرسانی بهره مند هستند.
ریگی افزود: شاخص بهرهمندی استان سیستان و بلوچستان از شبکه آبرسانی بیش از ۶۳ درصد است که ۴۸ درصد به واسطه خشکسالی های چند سال اخیر وارد تنش شده است.
ریگی خاطرنشان کرد: پروژه آبرسانی به دشت آبخوان شهرستان خاش با مبلغی نزدیک به ۱۴ میلیارد تومان و ۷۰ کیلومتر خط لوله گذاری در دستور کار می باشد.
نماینده مردم خاش در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: با پیگیریهای انجام شده در بحث آب مناطق روستایی امروز کلنگ مجتمع آبرسانی به دشت آبخوان به زمین زده شد که امیدواریم تا پایان سال با توجهات ویژه دولت این پروژه به بهره برداری برسد چرا که وضعیت آب شرب در منطقه دشت آبخوان بسیار نابسامان و تاسف بار است.
علی کرد با اشاره به پروژه معلق آبرسانی از کارواندر به خاش گفت: با توجه اینکه اقدامات گستردهای در بحث حل مشکل آب شرب شهر خاش صورت گرفته و خوشبختانه به این پروژه در سال ۹۷ برای اولین ردیف ملی بودجه اختصاص داده شد که امیدواریم با حضور آقای قانع در استان و شهرستان این پروژه با جدّیت و دقت بیشتری انجام شود.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس بیان داشت: در بحث حفظ منابع زیر زمینی میطلبد معاونت محترم برنامه ریزی و توسعه شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور بهمراه مسئولین استانی نسبت برگزاری جلسه و ارائه برنامه ریزی های دقیق اقدام کنند تا راهکار صحیح جهت استفاده مناسب از منابع زیرزمینی همراه با کاهش احتمال ورود ضرر به این منابع در نظر گرفته شود.
انتهای پیام/ذ
دیدگاهتان را بنویسید