به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، آیتالله سید هاشم حسینی بوشهری دقایقی پیش در مراسم عزاداری امام جعفر صادق(ع) ضمن تسلیت شهادت رئیس مذهب تشیع، با اشاره به اینکه امام صادق(ع) نقش مهمی در تعمیق آموزههای تشیع و رسمیت این مکتب داشتند، اظهار داشت: یکی از موضوعات مهمی که در گفتار پیامبر اکرم(ص) و ائمه اطهار(ع) به فراوانی ذکر شده است، اهمیت شناخت جایگاه ولایت است.
وی افزود: در روایتی از امام صادق(ع) آمده است که امامان و پیشوایان کارگزاران آگاه بندگان خدا هستند و تدبیر امور مردم از طریق خدا به آنان واگذار شده، لازمهی ورود به بهشت، وجود شناخت متقابل میان امام و ماموم است و معرفت شیعیان نسبت به ائمه باید توسط ایشان تایید شود.
عضو مجلس خبرگان رهبری بیان کرد: اصبغ بن نباته نقل میکند، در محضر امیرالمومنین بودیم که فردی برخاست و گفت به خدا سوگند که من شما را دوست دارم، اما حضرت پس از مکثی کوتاه فرمودند، این چنین نیست و دروغ میگویی، به تعبیری حضرت معرفت او را تایید نفرمودند.
حسینی بوشهری گفت: همه امامان شیعه به اهمیت شناخت امام اشاره کردهاند، اما در کلمات نورانی امام صادق(ع) بر روی معرفت نسبت به امام تاکید فراوان شده است و در این زمینه میفرمایند، اگر بندهای ۱۰۰ سال خداوند را در بهترین نقطه روی زمین عبادت کند، در حالی که روزها را روزه و شبها را به تهجد بگذراند، اما نسبت به حق امام معرفت نداشته باشد این عبادت او سودی ندارد.
وی خاطرنشان کرد: جایگاه معرفت از منظر امام صادق(ع) به حدی است که آن را برتر از نماز دانسته و آغاز و پایان تمام اعمال و عبادات را حول محور معرفت امام معرفی میکنند.
عضو مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: اهمیت معرفت نسبت به امام این است که وجود امام سبب هدایت و عمقبخشی به اعتقادات جامعه میشود.
حسینی بوشهری با اشاره به فراز و فرودهای جامعه اسلامی پس از رحلت پیامبر(ص)، تصریح کرد: زندگی ائمه به چند دوره تقسیم میشود که دوره اول آن سکوت ۲۵ ساله علی(ع) و مقطع بعد حکومت امیرالمومنین(ع) بود.
وی افزود: مقطع سوم دوران غربت ائمه(ع) بود و بر منبر مساجد، امیرالمومنین را لعن میکردند و دوره بعد، قیام مسلحانه بود تا اینکه در زمان امامت امام باقر(ع) و امام صادق(ع) بستری برای کادرسازی و رسمیت بخشیدن به مذهب به وجود آمد.
عضو مجلس خبرگان رهبری اظهار داشت: امام صادق(ع) به سبب درگیری میان بنیامیه و عباسیان، فرصت یافتند تا به تربیت شاگرد و تبیین مذهب تشیع بپردازند.
حسینی بوشهری افزود: امام صادق(ع) علاوه بر تربیت شاگردان فاضل و برجسته، برای تربیت عامه مردم نیز به صورت چهره به چهره تبلیغ میکردند و مخاطب خود را عموم شیعیان قرار میدادند.
وی یادآور شد: سفارش ویژه امام صادق(ع) به شیعیان این بوده است که با رفتار شایسته و نیکو، مایه زینت ائمه باشند.
انتهای پیام/چ
دیدگاهتان را بنویسید