به گزارش خبرگزاری فارس از قصرشیرین، یکی از معضلاتی که امروز در منطقه قصرشیرین وجود دارد و پیامدهای ناگواری بهدنبال خواهد داشت، هجوم گاه و بیگاه گرد و غبار در این منطقه است که موجب آسیب رساندن به مردم، کشاورزی و… میشود که وسعت و ابعاد مختلف این پدیده نامناسب آب و هوایی بهحدی است که بیراه نیست پیشتر و بیشتر از هر موضوع و مطالبه دیگری مورد توجه قرار بگیرد و بیان شود.
در این شهر این گرد و خاک است که همه چیز را از خود متاثر میکند. نفس کشیدن و دیدن برای شهروندان بهراحتی امکانپذیر نیست. آلودگی در نقاط مرزی کرمانشاه به حد هشدار رسیده و دید افقی در قصرشیرین به کمتر از ۱۰۰ متر کاهش یافته است.
گرد و غبار گاهی بهحدی زیاد است که چند متر جلوتر را نمیتوان دید و در این شرایط نفوذ خاک به داخل منازل رخ میدهد، دید رانندگان با بارش خاک بر روی خودروها کاهش مییابد و خلاصه نفس کشیدن هم سخت میشود!
بروز بیماریهای ناشی از وجود گرد و غبار در کرمانشاه
یکی از شهروندان اهل شهرستان قصرشیرین در این مورد به خبرنگار فارس در قصرشیرین، گفت: وجود گرد و غبار شرایط سختی را در زندگی روزمره مردم این منطقه ایجاد کرده است.
مهرداد مرادی با تصریح بر اینکه سالها است این وضعیت در مناطق غربی استان کرمانشاه بیش از سایر مناطق استان وجود دارد، عنوان کرد: بیماریهای مختلفی در این سالها در منطقه بروز پیدا کرده است و این موضوع توسط پزشکان و تلویزیون اعلام شده است.
وی با ابراز نگرانی نسبت به استمرار این شرایط و تغییر نکردن آن خاطرنشان کرد: مردم این منطقه حق دارند از مسؤولان ذیربط توقع داشته باشند که برای پایان دادن به ورود این میهمان ناخوانده اقدام کنند.
وعدههای نافرجام در مقابل هجوم گرد و غبار
یکی از بانوان اهل شهرستان قصرشیرین نیز در گفتوگو با خبرنگار فارس در این شهرستان، با اشاره به اینکه واقعا در مواقع گرد و غبار نگران سلامتی کودکان خویش هستیم، متذکر شد: بیشترین چیزی که در مواقع هجوم گرد و غبار از طرف متولیان امر به ما میرسد وعده و وعیدهایی است که تاکنون نافرجام بوده است.
مهار گرد و غبار زمانبر است
کبری رضایی اقدام دیگر مسؤولان مذکور را بیان توصیههای شفاهی و تکراری همچون استفاده از ماسک عنوان کرد و یادآور شد: بیشک ساکنان مناطقی که بهصورت مداوم با گرد و غبار مواجه هستند با چنین مباحثی آشنا شده و بهتر است بهجای اینکه فقط حرف به مردم تحویل داده شود، اقدام اثربخشی انجام شود.
یک مرد میانسال با تائید صحبتهای دیگران به خبرنگار فارس گفت: ممکن است از اقداماتی که برای مقابله با گرد و غبار انجام شده است بیاطلاع باشید، افزود: من اطلاع دارم که اقدامات مختلفی برای اینکه گرد و غبار در منطقه نفوذ پیدا نکند، انجام پذیرفته است و رفتهرفته به نتیجه میرسد.
این شهروند در ادامه گفت: اقدامات مختلفی برای بیابانزدایی، کاشت درخت، اقدامات مشترک با کشورهای همسایه و استفاده مناسب از منابع آبی توسط مسؤولان کشورمان انجام گرفته و در حال پیگیری است و نتیجه دادن آن چند سال ممکن است زمان نیاز داشته باشد.
وجود وضعیت هشدار و بحران ناشی از گرد و غبار در کرمانشاه
مسؤول نظارت و پایش ادارهکل حفاظت از محیطزیست استان کرمانشاه نیز در مورد گرد و غبار، گفت: تعداد روزهایی که طی سه ماهه نخست سالجاری در استان کرمانشاه بهدلیل وجود گرد و غبار بحرانی بود، یکروز اعلام شده است.
جواد رحمانی تعداد روزهایی طی مدت یاد شده بهدلیل هجوم گرد و غبار به آسمان استان کرمانشاه به وضعیت هشدار رسید را هفت روز بیان کرد و متذکر شد: در مورد وجود گرد و غبار و مواجهه با آن ما تنها وظیفه داریم شرایط را به مدیریت بحران استانداری کرمانشاه برای اخذ تصمیمهای بعدی اعلام کنیم و وضعیت را گزارش بدهیم.
هجوم گرد و غبار موجب نابودی محیطزیست میشود
یک کارشناس محیطزیست در گفتوگو با خبرنگار فارس در قصرشیرین، میزان غلظت گرد و غبار استاندارد را تا ۱۵۰ میکروگرم بر مترمکعب دانست و بیان کرد: میزان بیشتر بهمعنای استقرار شرایط هشداری است که تا حدود ۴۰۰ میکروگرم بر مترمکعب همین حالت ارزیابی میشود.
امین محمدی گرد و غبار از شرایط هشدار به بعد را حالت اضطرار در تعاریف علمی اعلام کرد که از حدود ۴۰۰ تا ۴۶۰ میکروگرم بر مترمکعب است و افزود: وضعیت بحرانی در موقعیتی ایجاد میشود که میزان غلظت ذرات گرد و غبار در هوا به بیش از ۴۶۰ میکروگرم بر مترمکعب برسد.
وی با مضر دانستن هجوم گرد و غبار برای محیطزیست، موجودات زنده و منابع طبیعی، خاطرنشان کرد: وجود گرد و غبار میتواند شرایط زیستی منطقه را به مرور زمان با تغییرات نامناسبی مواجه کند که قطعا برای ساماندهی این اوضاع باید تدابیر ویژه در نظر گرفته شود.
هجوم گرد و غبار ناشی از وزش باد در بیابانهای کشورهای همسایه است
فرماندار قصرشیرین نیز آمار روزهای غبارآلود این شهرستان از ابتدای سالجاری تاکنون را ۴۰ روز برشمرد و یادآور شد: امسال ماههای فروردین و خرداد هر کدام ۱۲ روز، اردیبهشت هفت روز آسمان این منطقه غبارآلود بوده و سایر روزها مربوط به ۱۰ روز نخست ماه جاری (تیرماه) است.
مرادعلی تاتار معتقد است، وجود گرد و غبار در مناطق مرزی استان کرمانشاه بهدلیل وزیدن باد شدید در مناطق بیابانی کشورهای همسایه است که موجب هجوم گرد و خاک و غبارآلود شدن هوا میشود.
مسؤولان هم درد را میشناسند، هم درمان، الان وقت عمل است
نماینده مردم قصرشیرین، سرپلذهاب و گیلانغرب در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار فارس در قصرشیرین، اظهار داشت: گفتن این موضوع که قصرشیرین هوای غبارآلودی دارد دردی از مردم دوا نمیکند.
فرهاد تجری تصریح کرد: بیان راهکارهای لازم نیز چندان فایدهای ندارد، چراکه متولیان امر آنچه که باید و شاید در مورد هوای غبارآلود و حتی راهکارهای مواجهه با آن در مناطق مختلف کشور را میدانند.
تجری با اشاره به اینکه تغییر شرایط عادی وضعیت خاک یک منطقه در بر هم خوردن ساختار آن موثر است، اعلام کرد: کانونهای ایجاد گرد و غبار شناسایی شده است و مهار آن یک اقدام ساده و یکروزه نیست، بلکه نیاز به انجام اقدامات در سطح ملی و بینالمللی دارد.
وی اجرای طرحهای گسترده درختکاری، حفظ منابع طبیعی، جلوگیری از هدر دادن منابع آبی، مالچپاشی، اجرای طرحهای مشترک با کشورهای همسایه برای مهار کانونهای گرد و غبار و استفاده از نظرات متخصصان مرتبط با این بخش را از جمله راهکارهای مهار گرد و غبار بیان کرد.
نماینده مردم قصرشیرین، سرپلذهاب و گیلانغرب در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه این معضل نیاز به اختصاص بودجه کافی دارد و دولت باید برنامهریزی لازم را در دستور کار قرار بدهد، گفت: خشکسالی در تشدید این شرایط موثر بوده است و بهعنوان وکیل مردم پیگیری لازم را انجام میدهیم.
وقتی که درد مشخص و درمان هم معلوم است، امید است روزهای پر از گرد و غبار آسمان این دیار برای همیشه تکرار نشود.
انتهای پیام/ح
دیدگاهتان را بنویسید