به گزارش خبرگزاری فارس از دامغان، پاسداشت هنرمندان، فرهیختگان و اهالی فرهنگ در زمان حیاتشان امری پسندیده است که باید در این زمینه فرهنگسازی بیشتری صورت گیرد تا مردم کشورمان بیشتر با فرهیختگان این سرزمین و آثار ناب آنها آشنا شوند.
در همین راستا و به منظور ارج نهادن به منزلت و آثار یکی از فرهیختگان شهرستان دامغان مراسمی برای تجلیل و بزرگداشت وی با حضور مسؤولان برگزار شد.
در مراسم بزرگداشت حسن ذوالفقاری فرهیخته دامغانی، حجتالاسلام حسینیان امام جمعه دامغان، فیض رئیس بنیاد ملی نخبگان استان سمنان، محمدرضا صرفیدامغانی عضو هیأتعلمی دانشگاه شهید باهنر کرمان، استاد علی دهباشی نامآشنای اهالی فرهنگ و سردبیر نشریه بخارا، قنواتی، غلامحسینزاده و نجمه دری عضو هیأت علمی دانشگاه تربیت مدرس و جمعی از مسؤولان شهرستان دامغان حضور داشتند.
*دامغان فرهیختگان بزرگی در حوزه و دانشگاه دارد
امام جمعه دامغان در این مراسم اظهار کرد: ما در حوزههای علمیه که تدریس و تحصیل میکنیم، آموختن حدود ۱۴ علم ازجمله صرف و نحو، تفسیر و معانی و … را پشت سر میگذاریم؛ علوم را به دو بخش علم حصولی و علم حضوری تقسیم میکنند که علم حصولی اکتسابی است و علوم انبیا را علم حضوری میدانیم.
حجتالاسلاموالمسلمین سیدمحمد حسینیان با بیان اینکه خداوند میفرماید «ای پیغمبر بگو علم فقط نزد خداست و به هر کس بخواهد میبخشد»، افزود: ما معتقدیم اگر علم با ایمان و عمل صالح در کنار هم قرار گیرد، انسان عالم فرزانه خواهد شد.
وی افزود: علمی که در دنیا و آخرت به درد انسان میخورد، آن است که انسان را از عذاب قیامت نجات دهد؛ همانگونه که علم دانستنی است نه گفتنی، چه بسیار که دانند و نگویند و چه بسیار گویند و ندانند؛ نه گفتن دلیل دانش است و نه خاموشی نشانه جهل، اما راستکرداری دلیل دانش و تبهکاری دلیل جهل است.
امام جمعه دامغان ادامه داد: قرآن میفرماید اهل علم باید خداترس باشند و علمی که در این مسیر نباشد، فقط جهت امور دنیوی است و در آخر عمر هم به فراموشی سپرده میشود.
حسینیان افزود: خوشبختانه دامغان در حوزه و دانشگاه، فرهیختگان بزرگی دارد و ما دامغانیهای اهلقلم، علم و دانش، فرهنگ و ادب در کشور زیاد داریم؛ دامغان امروز ۲۲ امام جمعه و دو نماینده ولیفقیه در کشور دارد.
وی همچنین به معرفی آثار و فعالیتهای دکتر حسن ذوالفقاری در جهت احیا و اعتلای زبان و ادبیات فارسی و تاریخ پرداخت.
امام جمعه دامغان خاطرنشان کرد: ذوالفقاری دانشیار دانشگاه تربیت مدرس، عضو فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی، برگزیده جشنواره بینالمللی خوارزمی و همچنین برگزیده جشنواره کتب تحصیلی است و همکاری در تألیف ۲۶ جلد کتاب درسی در مقاطع مختلف، تألیف ۴۱ جلد کتاب در باب ادبیات فارسی و نگارش ۱۱۲ مقاله تخصصی هم از فعالیتهای ادبی وی محسوب میشود.
*ذوالفقاری یکی از تأثیرگذارترین افراد جامعه ادبی است
رئیس بنیاد ملی نخبگان استان سمنان نیز در این مراسم گفت: یکی از مأموریتهای بنیاد ملی نخبگان تکریم نخبگان است و نخبه از نگاه ما کسی است که تاثیرگذاریش در جامع مشهود و قابلاثبات است.
داوود فیض ادامه داد: ذوالفقاری هم یکی از تأثیرگذارترین افراد در جامعه ادبی است که شما با مطالعه کتب وی میتوانید به این مطلب برسید.
وی با بیان اینکه همین موضوع باعث شده است تا امروز ذوالفقاری در بخش ادبیات بنیاد ملی نخبگان هم مشغول به فعالیت باشد، از دستاندرکاران برگزاری این مراسم تقدیر و تشکر کرد.
*کتابهای ذوالفقاری در دنیا موردتوجه ایرانشناسان قرار دارد
سردبیر نشریه بخارا نیز در این مراسم گفت: به مسؤولان و برگزارکنندگان این مراسم تجلیل تبریک میگویم و برگ برگ کارهای دکتر ذوالفقاری در طول این چند دهه نشاندهنده همت والا و فرهنگ غنی و ایراندوستی وی است.
علی دهباشی گفت: تمام صفحات آثار ذوالفقاری نشانهای از عشق وی به فرهنگ و ادب ایران است و این بزرگداشتها نشان از حیات فرهنگی این شهر دارد.
وی ادامه داد: این مجالس بیانگر آن است که شهر دامغان مملو از یک جوشش و خروش فرهنگی است و صمیمیت اهل دانش بر آن حکمفرماست و حیات فرهنگی در آن جریان دارد.
سردبیر نشریه بخارا اضافه کرد: کتابهای ذوالفقاری در سراسر دنیا موردتوجه ایرانشناسان قرار گرفته و در کشورهایی نظیر ژاپن هم مورداستفاده اساتید دانشگاهها قرار دارد و این مهم فقط با ریاضت و تلاش به دست میآید.
دهباشی افزود: کارنامه دکتر ذوالفقاری برای جوانان ما الگو و نمونه است و تا ایران و ایرانی هست، آثار وی در بخش فرهنگی خواهد درخشید.
همچنین شعرخوانی شاعر جوان محمدسعید میرزایی هم از بخشهای جذاب و دلنشین این مراسم بوده است.
این مراسم با تقدیر از ذوالفقاری و اعطای هدایایی به وی ادامه یافت و در بخشهای پایانی هم رونمایی از سردیس دکتر ذوالفقاری و رونمایی از کتاب تاریخ ۶ هزار ساله محمدعلی طاهریان انجام شد.
انتهای پیام/ن
دیدگاهتان را بنویسید