به گزارش خبرگزاری فارس از ارومیه، آذربایجان غربی با دریایی از محرومیتها و رشتهکوههایی از مشکلات، همچنان کمترین سهم از پیشرفت کشور را به خود اختصاص داده است، هم مرزی با سه کشور و وجود پتانسیلهای عظیم کشاورزی بر چرایی اوضاع کنونی میافزاید و بار مسئولان ارشد استانی را به مراتب سنگینتر میکند.
نمایندگان مردم آذربایجان غربی در مجلس شورای اسلامی بیشترین مسئولیت را در این زمینه دارند و شاید مقصر ردیف نخست اوضاع کنونی هستند.
وحدت نمایندگان مردم در حوزههای انتخابیه آذربایجان غربی پاشنهآشیل پیشرفت و توسعه این خطه است، به طوری که باید برای ایجاد وحدت و همدلی در راستای رفع دغدغهها و مشکلات مختلف گام برداشت.
با این اوصاف فعالیت هرچه بهتر مجمع نمایندگان میتواند قدری از غبار محرومیت را از چهره آذربایجان غربی بزداید البته اگر نمایندگان استان بتوانند به دور از تعصبات جناحی و قومی تلاش منسجم داشته باشند.
آذربایجان غربی دارای ۹ حوزه انتخابیه و ۱۲ نماینده در مجلس شورای اسلامی است، در دوره دهم مجلس شورای اسلامی اولین مجمع نمایندگان آذربایجان غربی به ریاست یکی از سه نماینده مردم ارومیه در مجلس و نیابت ریاست نماینده دیگر ارومیه تشکیل شد.
در تیرماه ۹۵ سید هادی بهادری به عنوان رئیس مجمع و روحالله حضرتپور به عنوان نائب رئیس مجمع نمایندگان آذربایجان غربی برگزیده شدند.
ریاست مجمع نمایندگان بر اساس تصمیم خود نمایندگان به صورتی سالیانه و دورهای میباشد و در دومین سال فعالیت این مجمع و در جلسه ۲۰ تیرماه امسال برای اولین بار از طریق رایگیری بدون حضور نادرقاضیپور نماینده ارومیه اعضای مجمع انتخاب شدند.
در جلسه مذکور همایون هاشمى نماینده تکاب، شاهیندژ و میاندوآب در مجلس به عنوان رئیس، محمدقسیم عـثمانى نماینده بوکان به عنوان نـائـب رئـیس، شهروز برزگر نماینده سلماس به عنوان سخـنگو و جلال محمودزاده نماینده مهاباد به عنوان دبیر مجمع نمایندگان آذربایجان غربی انتخاب شدند.
به همین مناسبت گفتوگویی با همایون هاشمی جهت بررسی مشکلات حوزه انتخابیه تکاب، شاهیندژ و میاندوآب ترتیب دادهایم که به اختصار به آن اشاره میشود.
هاشمی متولد ۱۳۴۵ در تکاب بوده و مدرک پزشکی خود را از دانشگاه علوم پزشکی ارومیه اخذ کرده است، وی سرپرست بهزیستی آذربایجان غربی، رئیس سازمان بهزیستی کشور، معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس کمیته فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر را در سوابق کاری خود دارد.
* با توجه به اینکه راهآهن جزو مطالبات اصلی مردم است در این خصوص نمایندگان آذربایجان غربی چه اقداماتی انجام دادهاند؟
هاشمی: تکمیل پروژه راهآهن جزو مطالبات اصلی نمایندگان آذربایجان غربی است و تمام نمایندگان استان به نوبه خود پیگیر اتمام پروژه راهآهن مراغه به ارومیه و همچنین شروع پروژه قطار سریعالسیر ارومیه به تبریز هستند، راه آهن را یکی از فرصتهای اصلی توسعه برای آذربایجان غربی میدانم.
با توجه به اینکه راه آهن در آذربایجان غربی توسعه نیافته است باید رویکرد توسعه محور به این مقوله داشته باشیم، توسعه راه آهن در آذربایجان غربی باید بیشتر بر اساس حمل و نقل صنعتی استوار باشد.
* مهمترین اقدامی که برای توسعه حوزه انتخابیه خود در نظر دارید چیست؟
هاشمی: با توجه به مطالعات صورت گرفته و بررسی راهکارهای توسعه منطقه، بهسازی و توسعه جاده تکاب – دندی – زنجان یکی از مهمترین اقداماتی است که توسعه جادهای و بهبود حمل و نقل آذربایجان غربی را تحت تاثیر خود قرار خواهد داد؛ چراکه در صورت قابل استفاده بودن این جاده مسیر دسترسی به تهران ۱۵۰ کیلومتر کوتاهتر خواهد شد و امکان بالقوهای برای ارتقاء وضعیت حمل و نقل جادهای آذربایجان غربی و به خصوص جنوب این استان ایجاد خواهد کرد.
* اخیرا امام جمعه تکاب از وضعیت جاده تکاب – شاهیندژ گلایه کردهاند در این خصوص چه پیگیریهایی انجام گرفته است؟
هاشمی: در جریان سفر اخیر وزیر راه و شهرسازی به آذربایجان غربی در راستای پیگیریهای صورت گرفته برای توسعه جادههای استان قول ۱۳ هزار متربع قیر و آسفالت موردنیاز برای اصلاح، بهسازی و تعریض جاده تکاب – شاهیندژ داده شده است و امیدواریم هرچه سریعتر وضعیت خطرناک این جاده اصلاح شود.
* با توجه به اینکه وضعیت سایر جادههای مواصلاتی تکاب، میاندوآب و شاهیندژ نیز مورد مطالبه مردم است در این خصوص چه اقدامی صورت گرفت؟
هاشمیِ: برای بهسازی تمام جادههای مواصلاتی تکاب، میاندوآب و شاهیندژ موافقت تخصیص ۳ هزار تن قیر رایگان از وزارت راه و شهرسازی اخذ شده است و همچنین برای ادامه آسفالت جاده میاندوآب به شاهیندژ نیز دستور پیگیری از وزیر راه و شهرسازی گرفته شده است و باید با همکاری ادارهکل راه و شهرسازی آذربایجان غربی به سرعت به وضعیت جادههای این سه شهرستان سامان داده شود چراکه از دست دادن جان هموطنان در جادهها خسارت سنگین و ضایعه دردناکی را بر کشور تحمیل میکند.
* همان طور که مستحضر هستید اغلب پروژههای وزارت راه و شهرسازی در آذربایجان غربی و قولهای دولتمردان تدبیر و امید، چندین بار تمدید میشود و از اجرای آنها خبری نیست؛ چه تضمینی برای تحقق مطالبات مردم وجود دارد؟
هاشمی: برای تمام موارد اشاره شده از وزیر راه و شهرسازی دستور کتبی گرفته شده است و مقرر شد تا جلسه مشترکی با معاون برنامهریزی وزیر راه و شهرسازی برگزار شود و هماهنگیهای لازم برای اجرایی شدن وعدههای وزیر صورت گیرد، ضمن پیگیری تا حصول نتیجه امیدواریم دولتمردان نیز به وعدههای خود عمل کنند.
—————————-
گفتوگو از محسن محمدی
——————————
انتهای پیام/خ
دیدگاهتان را بنویسید