به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، حجتالاسلام محمدجواد حاج علیاکبری امشب در صحن جامع رضوی حرم مطهرامام رضا(ع) با تبریک ولادت امام جواد(ع) اظهار داشت: نام دلربای این امام عزیز بین ما با لقب او آنچنان گره خورده که ایشان را با لقب «جواد» میشناسند.
وی ادامه داد: این لقب بسیار الهامبخش که بین ما کاملا شناخته شده و همه این امام را با این لقب میشناسند، برگرفته از اسماء خداوند و اسماءالحسنی است.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور بیان کرد: این نام دل آرا از ویژگیهای همه اولیا خدا است همه انسانهای کامل از ویژگی جود، بخشش و ستایش بهرهمند هستند، اما امام جواد با این لقب کاملا شناخته میشوند، امام جوانی که دل او، صفای مکارم اخلاقی او مهربانی و عنایتش، دل از دوستان برده، الهامبخش و سازنده است که با این انسان کامل و خداوند از طریق این ویژگی ارتباط برقرار کنند.
حاج علیاکبری با بیان اینکه خداوند خود جواد است و کسانی که اهل جود هستند را میپذیرد، یادآور شد: در مقابل این صفت پسندیده، صفت پست وناپسند «بخل» وجود دارد و انسان بخیل از خدا و مردم دور بوده اما به آتش جهنم نزدیک است.
وی تاکید کرد: خداوند برای افرادی که این صفت را برای خود برگزیدهاند، عذاب در نظر گرفته است، حرص و طمع، فرد بخیل را از سود رساندن به دیگران بازداشته است و دیگران را هم به این صفت دعوت میکند و خدا میفرماید این افراد گرفتار عذاب دردناکی میشوند.
این پژوهشگر معارف اسلامی یادآور شد: به نعمت و صفت جود که در انسانها وجود دارد، توجه داشته باشید و آن را تقویت کنید و اگر کسی گرفتار بخل است بداند بخل از ویژگیهای دشمنان امام رضا(ع) است.
حاج علیاکبری با اشاره به اینکه فردی که اعمالش درست باشد اما بخل بورزد به هیچ وجه وارد بهشت نمیشود، اضافه کرد: آدم بخیل به خاطر بخل، گرفتار صفات بدتری هم می شود، بخل کلید رذایل اخلاقی است.
وی افزود: کسی که گرفتار بخل است در رفتار اجتماعی، رفتار خانوادگی و مسائل دینی گرفتار ناهنجاری میشود و با خداوند ارتباط برقرار نمیکند.
رئیس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه کشور گفت: بدانید انسان با سخاوتی که دست دهنده و صفت الهی دارد مورد پسند خداوند قرار میگیرد و خدا او را دوست دارد.
حاج علیاکبری اظهار داشت: این مسئله حکایت از توحید است و کسی این صفت را دارد که در توحید و اتصال به خدا محکم باشد و ایمان قویی داشته باشد.
وی اضافه کرد: ریشه «جود» توحید و باور به حق است، انسان جواد قلبش متصل به خزانه لطف خداست و اگر دستش برسد به دنبال انفاق است و اگر مالی و آبرویی پیش او است، آن را از خدا می داند.
پژوهشگر معارف اسلامی یادآور شد: بخیل به خدا سوءظن دارد و نگران از دست دادن ثروت خود است در حالی که بخشندگی باعث افزایش و پرورش چندین برابری ثروت میشود.
حاج علیاکبری تاکید کرد: جواد اولین ویژگیاش این است که اهل بخشش است و به مستحق کمک میکند، وقتی به کسی از مال و آبرو خودش پرداخت میکند و احساس خوبی دارد منتی بر شخص ندارد بلکه خودش را مدیون کسی میداند که این احساس را از او دریافت کرده است.
وی ادامه داد: اگر این صفت را به دست آورد رشتهای بین او و خداوند و رحمت و معرفت الهی برقرار میشود چراکه شباهتی به خدا و ائمه پیدا میکند.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور عنوان کرد: نیاز نیست کسی پولدار باشد تا به صفت «جود» زینت داده شود بلکه مهم فکر و قلب است که غنی و سخی باشد و دل برای بخشیدن گشاده باشد.
وی تاکید کرد: «جواد» واقعی کسی است که واجبات خود را به دقت انجام دهد اگر خمس دارد اول خمس دهنده باشد و اول واجبات الهی را انجام دهد.
پژوهشگر معارف اسلامی عنوان کرد: حال مومن باید هرسال بهتر از سال قبل باشد، و ویژگی جود و بخشش باید در او بیشتر باشد.
حاج علیاکبری بیان کرد: خانواده، دوستان، همکاران و همسایگان ما جزو اولین کسانی هستند که باید از ویژگی «جود» در ما بهرهمند شوند.
وی عنوان کرد: ماه رجب، ماه تمرین صفت جود است و باید استفاده کافی را از این ماه ببریم.
انتهای پیام/ن
دیدگاهتان را بنویسید