به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل، علی نیلی پیش از ظهر امروز در جلسه هماندیشی و بررسی وضعیت کشت سیب زمینی که در محل سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل برگزار شد، اظهار کرد: یکی از مهمترین و اساسیترین شاخصهایی که در راستای حمایت از سیب زمینی کاران میبایست صورت بگیرد پویا و توانمند ساختن صادرات این محصول است.
وی افزود: یکی از کشورهای هدف که سیب زمینی کشورمان به آن صادر می شود کشور عراق است که متاسفانه بنا به سیاستهای غلطی که این کشور در زمانهای مختلف دارد باعث شده است که صادرکنندگان با مشکلات عدیدهای مواجه شوند.
دبیر انجمن ملی سیبزمینیکاران کشور ادامه داد: عراقیها برنامه منظم و مشخص و هماهنگ شده و برنامه ریزی شده ای برای واردات سیب زمینی از کشورمان ندارند و همین مسئله در کنار دیگر مشکلات باعث شده که قیمت این محصول ارزشمند کاهش یابد و عملاً تولید کنندگان سود چندانی از کشت این محصول نداشته باشند.
نیلی با اشاره به ضرورت فرهنگسازی در افزایش مصرف سیبزمینی در سبد اقتصاد خانوارها افزود: متاسفانه فرهنگسازی مناسبی برای آشنا نمودن مردم به ارزش غذایی این محصول و نقش آن در سلامت جسمی وروحی از طریق رسانههای ارتباط جمعی بخصوص صدا و سیما انجام نپذیرفته است.
وی گفت: اگر رسانه ملی در برنامههای خانوادگی و در شبکه سلامت سعی و اهتمام جدی به این موضوع معطوف دارد مسلما ً میزان مصرف این ماده غذایی ارزشمند درکشور بالا خواهد رفت و بسیاری از مسائل و مشکلات مربوط به این محصول مرتفع خواهد شد.
دبیر انجمن ملی سیبزمینیکاران کشور با اشاره به مشکل آب کشاورزی در کشور افزود: یکی ازمهمترین فاکتور هایی که میبایست در کشت این محصول لحاظ شود مدیریت بهینه در مصرف آب است که باید با استفاده از پیشرفتهترین روشهای آبیاری میزان مصرف این محصول را در واحد سطح کاهش دهیم تا با حداقل آب مصرفی بیشترین میزان محصول را در واحد سطح تولید نمائیم.
نیلی بیان کرد: مشکل تامین آب کشاورزی در کشور مربوط به سالهای گذشته نبوده و سابقه هزاران ساله دارد؛ ابتکار عمل مردم کشورمان در طی سالهای گذشته در خصوص حفر قنات نیز دلیل محکمی بر این ادعاست که کشورمان در هزاران سال پیش با مشکل تامین آب کشاورزی روبرو بوده و در حال حاضر بسیاری از متخصصین و کارشناسان کشاورزی اعتقاد بر این دارند که از این به بعد دیگر برای بیان میزان تولید سیب زمینی نباید از واحد هکتار استفاده بکنیم بلکه باید بگوییم که میزان تولید سیب زمینی در واحد مترمکعب آب مصرفی چقدر است.
انتهای پیام/خ
دیدگاهتان را بنویسید