به گزارش خبرگزاری فارس از سمنان، سالروز میلاد باسعادت امام حسن مجتبی (ع) برای مسلمان و بهویژه شیعیان اهمیت خاصی دارد؛ این روز، یادآور مردی است که در طول عمر بابرکتشان، دو بار کل داراییشان را در راه خدا بخشیدند و سه بار نیز اموالشان را دو قسمت کردند؛ نیمی برای خود و نیمی برای نیازمندان و این درجه از بخشش و مهربانی در کمتر انسانی دیده میشود.
«کریم اهلبیت»، نامی نیست که بیبهانه روی امام حسن مجتبی (ع) گذاشته باشند؛ کرم این امام همام همواره زبانزد خاص و عام بوده و از آن در کتب مختلف نام برده شده است.
ماه مبارک رمضان همانطور که در روایات مختلفی ذکر شده، ماه «ضیافتالله» است و همه در این ایام میهمان خوان گسترده الهی هستند. کمیته امداد امام خمینی (ره) هم ۱۵ تا ۲۱ ماه مبارک رمضان را بهعنوان هفته «اکرام ایتام و اطعام نیازمندان» نامگذاری کرده است.
هفتهای که گرچه یک نماد مهم برای توجه بیشتر به دو مقوله «اکرام ایتام» و «اطعام نیازمندان» است؛ اما در عین حال، یادآوری میکند که سیره حسنی زمانپذیر و محدودشونده به روز و ماه و سال نیست؛ مهربانیهایی که در ماه مبارک رمضان به اوج خود میرسد را نباید در بند ایام کرد.
ترویج صفات حسنی؛ نیاز جامعه امروز
نماینده ولیفقیه در استان سمنان در همین زمینه در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در سمنان با اشاره به فرارسیدن سالروز میلاد باسعادت امام حسن مجتبی (ع) اظهار کرد: میلاد کریم اهلبیت (ع)، امام حسن مجتبی (ع) را باید به علاقهمندان و شیعیان آن حضرت تبریک گفت و تلاش کرد تا سیره ایشان ترویج شود.
آیتالله سیدمحمد شاهچراغی ادامه داد: امام حسن مجتبی (ع) هم از نظر سیما و هم از نظر سیرت زیبا بودند و صفات عدیدهای دارند. علم، میهماننوازی و بزرگواری از ابعاد مختلف شخصیت امام حسن مجتبی (ع) است.
وی با اشاره به اینکه امام حسن (ع) مانند امام حسین (ع) مرد جهاد و شهادت بودند، تصریح کرد: هر امامی وظیفه و مسؤولیتی دارد؛ اگر صلح امام حسن (ع) و قیام امام حسین (ع) نبود، دیانت کهنه میشد و از بین میرفت.
نماینده ولیفقیه در استان سمنان با تأکید بر اینکه صلح امام حسن (ع) بهاندازهای قیام امام حسین (ع) در ماندگاری اسلام مهم بوده است، اضافه کرد: کسی ذهنیت پیدا نکند که چرا امام حسن (ع) صلح کرد؟؛ هر امامی وظیفه خاص خود را داشت.
شاهچراغی با بیان اینکه شکی نیست که همه امامان معصوم (ع) ظلمستیز بودند، تصریح کرد: همه معصومین (ع) با ظالم درگیر بودند؛ ولی ساختار این درگیریها فرق میکند. امام حسن (ع) با معاویه درگیر بوده است.
وی با اشاره به اینکه صفات حسنی امام حسن مجتبی (ع) امروز باید در جامعه ترویج داده شود، اضافه کرد: باید در این زمینه تبلیغات بیشتری صورت گیرد.
نماینده ولیفقیه در استان سمنان با تأکید بر اینکه در دعای روز دوشنبه امام حسن (ع) و امام حسن (ع) بیش از ۲۰۰ تعریف از شخصیت ایشان آمده است، اظهار کرد: برای شناخت بیشتر آن حضرت باید به زیارتنامهها و دعاها مراجعه کرد تا امامشناسی ما قوی و بهتر شود و باید به آن حضرت اقتدا کنیم.
سفرههای کرامت؛ احیای ارزشهای دینی
مدیر حوزههای علمیه برادران استان سمنان نیز در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در سمنان با اشاره به میلاد باسعادت امام حسن مجتبی (ع) اظهار کرد: امام حسن مجتبی (ع) با ادامه دادن راه پدر بزرگوار خود، امام علی (ع)، دستگیر مستمندان و نیازمندان ایتام بودند.
حجتالاسلام والمسلمین سیدعلی مهدینژاد ادامه داد: امام حسن مجتبی (ع)، کریم اهلبیت (ع) هستند و اینقدر کرامت آن حضرت خاص بود که روز میلاد ایشان را روز اکرام ایتام و اطعام نیازمندان نامگذاری کردهاند.
وی با تأکید بر اینکه همه امامان معصوم (ع) حامی نیازمندان، فقرا و ایتام بودند، تصریح کرد: کمک به نیازمندان و فقرا به جد در روایات از سوی امامان معصوم (ع) مورد سفارش ویژه قرار گرفته است.
مدیر حوزههای علمیه برادران استان سمنان با اشاره به اینکه نظام جمهوری اسلامی احیاکننده ارزشهای دینی در کشور است، اضافه کرد: به برکت نظام جمهوری اسلامی، سفرههای کرامت امروز در سراسر کشور پهن است.
مهدینژاد با بیان اینکه امروز نهادهای کمک به نیازمندان و ایتام مانند کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی و سایر نهادها و مجموعههای ذیربط نقشی پررنگ ایفا میکنند، افزود: نهادهای حمایتی جمعیت زیادی را زیرپوشش دارند و به این عزیزان خدماترسانی میکنند.
وی با تأکید بر اینکه باید این ارزشها را به نسل جوان معرفی کرد، اظهار کرد: نسل جوان باید بیش از گذشته بدانند که فرهنگ ملی و اسلامی ما بسیار غنی است.
کمک به نیازمندان؛ اولویت همیشگی
امام جمعه رودیان نیز در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در رودیان اظهار کرد: امام حسن مجتبی (ع) در شب نیمه ماه مبارک رمضان به دنیا آمدند و خیرات و برکات زیادی مانند سایر امامان معصوم (ع) از جانب خداوند متعال برای بشریت آوردند.
حجتالاسلام والمسلمین عباس معصومی با اشاره به اینکه امام حسن مجتبی (ع) در جایگاه بزرگ سلالهای از اهلبیت (ع) اهمیت واژه اکرام را نشان دادند، تصریح کرد: همیشه نیازمندان و فقرا پای سفره کرامت آن حضرت نشسته بودند.
وی با تأکید بر اینکه امام حسن مجتبی (ع) اهمیت کمک به نیازمندان و ایتام را در دین مبین اسلام به مسلمانان بیان کردند، اضافه کرد: کمک به نیازمندان و ایتام در اسلام درجه و پاداش بسیار بالایی دارد.
امام جمعه رودیان با بیان اینکه سفرههای اکرام به برکت امام حسن مجتبی (ع) در سراسر کشور پهن شده است، تصریح کرد: مردم از سفره کرامت نهایت بهره و استفاده را میبرند و این امر اقدامی فراگیر در کشور شده است.
معصومی با اشاره به اینکه مردم ایران در بحث اکرام همیشه ثابتقدم هستند، اضافه کرد: شاهد کمکهای وسیع مردم در این بخش هستیم. ملت ایران همیشه کمکحال نیازمندان و ایتام هستند و این موضوع در بحث حمایت از ایتام کاملاً پررنگ و مشخص است.
وی با تأکید بر اینکه توجه به اکرام به معنای الگوبرداری از سیره امام حسن مجتبی (ع) و سایر امامان معصوم (ع) است، اظهار کرد: کمک به ایتام و نیازمندان نزد خداوند متعال گم نمیشود و اجر و پاداش دنیوی و اخروی خاصی دارد.
کمک به نیازمندان؛ الزامی در تمام ایام سال
امام جمعه ایوانکی نیز در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در ایوانکی اظهار کرد: ایام میلاد باسعادت امام حسن (ع) دهه اکرام ایتام و اطعام نیازمندان نامگذاری شده است.
حجتالاسلام والمسلمین مرتضی کشمیر ادامه داد: امام حسن مجتبی (ع)، کریم اهلبیت (ع) هستند و سفره کرامت آن حضرت همیشه برای فقرا و نیازمندان پهن بوده است و مردم از این سفره باکرامت استفاده میکردند.
کشمیر با تأکید بر اینکه اکرام و کمک به نیازمندان تنها مختص به ماه مبارک رمضان نیست، تصریح کرد: در تمام ایام سال باید حامی نیازمندان، فقرا و ایتام بود و به وضع آنها رسیدگی کرد؛ زیرا سفارش خداوند متعال و پیامبر گرامی اسلام (ص) و امامان معصوم (ع) است.
وی با اشاره به اینکه ابعاد زندگی ارزشمند امام حسن مجتبی (ع) قابل بررسی و درک و فهم است، اضافه کرد: درسهای عمیق و خاصی در زندگی آن حضرت نهفته است و باید از این درسها الگوبرداری کنیم.
امام جمعه ایوانکی با بیان اینکه خیران از جایگاه ویژهای برخوردارند، اظهار کرد: خیران، زندگی خود را وقف کارهای خیر میکنند و مدرسه، مسجد، درمانگاه، بیمارستان و… میسازند و به تقویت زیرساختها در کشور کمک میکنند و آن را در اختیار مردم جهت استفاده از این امکانات قرار میدهند.
همگامی در جاده مهربانی
بخشش، لطف و حمایت از ایتام و نیازمندان به نوعی همگامی در جاده مهربانی است؛ مسیری که گرچه نفسانیات انسانی همواره از قدم نهادن در آن ناهی است، اما انسانهای بزرگوار زیادی هستند که با تعلقات دنیوی مقابله کرده و به ایتام، نیازمندان و محرومان جامعه نیز میاندیشند.
کمک به همنوع همواره در دین مبین اسلام مورد سفارش قرار گرفته است و مسلمانان امروز باید در کل جهان اسلام و بهویژه کشورمان، ایران اسلامی، به بهترین وجه به این امر توجه داشته باشند.
گزارش از معصومه رشیدی
انتهای پیام/ذ
دیدگاهتان را بنویسید