به گزارش خبرگزاری فارس از قم، سینا کلهر عصر امروز در نشست بررسی طرح افزایش سن ازدواج که در سالن همایشهای پژوهشکده باقرالعلوم(ع) برگزار شد، با اشاره به الگوهای ازدواج اظهار کرد: یکی از این الگوها، ازدواج خانواده محور است و در این الگو فاصله بین زن و شوهر در زمینه سن و درآمد وجود دارد، ازدواجها در سن پایین براساس الگو خانواده محور است.
وی ادامه داد: الگوی فرد محور یکی از الگوهای ازدواج است، یکسانی در مقطع تحصیلی و درآمد در این الگو دیده میشود و فاصله زیادی بین سن بلوغ و سن ازدواج در الگوی فرد محور وجود دارد.
مدیرکل مطالعات فرهنگی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی افزود: بیشترین میزان همبستگی به زندگی و رضایت از زندگی در الگوی خانواده محور دیده میشود، اما تنشهای زیادی در الگوی ازدواج فرد محور وجود دارد.
کلهر، پنج درصد از ازدواجها را در سنین پایین دانست و تصریح کرد: سالیانه ۴۰ هزار ازدواج در سنین زیر ۱۴ سال در کشور اتفاق میافتد، این ازدواجها در هر ۳۱ استان وجود دارد، ولی بیشتر ازدواجهای در زیر سن پایین در مناطق آذری نشین است.
وی ادامه داد: در بیشتر ازدواجهای زیر ۱۴ سال فاصله سنی بین زن و شوهر حداکثر ۱۰ سال است، مهمترین محیطهای وقوع این ازدواجها در روستاها و حاشیه شهرها است، سنین بین ۱۵ تا ۱۸ سال بیشتری فراوانی ازدواج در کشور را دارد.
مدیرکل مطالعات فرهنگی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی افزود: در آمریکا قانون ممنوعیت سن برای ازدواج وجود ندارد و هر فردی با هر سنی میتواند در این کشور ازدواج کند، این در حالی است که حداقل سن ازدواج در کشور ۱۳ سال است و زیر این سن با اجازه قاضی است.
کلهر مطرح شدن طرح ممنوعیت ازدواج در سن پایین را زیر فشار برخی از کمپینها دانست و تصریح کرد: ممنوع کردن چنین ازدواجهایی موجب از بین بردن این ازدواج نخواهد شد.
وی ادامه داد: براساس آمار وزارت بهداشت، آمار مرگ و میر مادران در زایمان در سن زیر ۱۸ سال به صورت میانگین هر سال فقط یک مورد است، این در حالی است که مرگ و میر زنان زایمان در سنین بالاتر هر سال دهها مورد است.
مدیرکل مطالعات فرهنگی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی افزود: شاخص رضایت جنسی در زوجین زیر ۱۸ سال، بین ۷۷ تا ۸۵ درصد است و این مساله ادعاهای طرح شده در خصوص عدم رضایت جنسی در این زوجین را رد میکند.
وی ادامه داد: هنوز هیچ طرح و لایحه ای در خصوص ممنوعیت ازدواج زیر ۱۸ سال وجود ندارد، اظهاراتی در خصوص این مساله از برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی شنیده شده است.
مدیرکل مطالعات فرهنگی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی افزود: هیچ گونه حمایتی از زوجین زیر ۱۸ سال صورت نمیگیرد، این در حالی است که باید توجه به موقعیت خاص این زوجها حمایتهای ویژه از آنها صورت بگیرد،کمک به زوجهای زیر ۱۸ سال ضروری است.
کلهر در پایان خاطرنشان کرد: سالیانه ۱۴۰ هزار نفر از دانش آموزان ترک تحصیل میکنند که دلیل ترک تحصیل تنها ۷۰۰ نفر از آنها به خاطر ازدواج است، سخنان مطرح شده در خصوص نقش ازدواج در ترک تحصیل درست نیست.
انتهای پیام/ذ
دیدگاهتان را بنویسید