به گزارش خبرگزاری فارس از سرپلذهاب، تیمهای محب (مداخله حمایتی بحران) در قالب گروههای مداخلات روانشناختی، روانی- حمایتی، از نخستین ساعات وقوع زلزله ۷٫۳ ریشتری کرمانشاه با حضور در این استان، خدمات روانشناسی و مددکاری را به آسیبدیدگان زلزله ارائه دادند.
براساس این گزارش، پایگاه حمایت روانی- اجتماعی در بلایای طبیعی و حوادث اضطراری (تیم محب) اکنون در دهستانهای قلعهشاهین و تنگذهاب از توابع شهرستان زلزلهزده سرپلذهاب در حال ارائه خدمت به زلزلهزدگان هستند.
مدیر علمی اجرایی تیم محب مستقر در مناطق زلزلهزده استان کرمانشاه در گفتوگو با خبرنگار فارس در کرمانشاه، اظهار داشت: تیم محب فعال در این منطقه متشکل از هشت نیروی متخصص روانشناسی است که در حال حاضر در فاز دوم مداخلات روانی- حمایتی با محوریت بهزیستی مشغول ارائه خدمات هستند.
سجاد عباسی برگزاری بیش از ۵۶۹ جلسه مشاوره فردی و ۲۳ جلسه گروه درمانی برای آسیبدیدگان را از اهم فعالیتهای صورت گرفته در این زمینه عنوان کرد.
وی با اشاره به تشکیل پرونده برای مراجعانی که افکار خودکشی داشتند، افزود: ۲۵ نفر به روانپزشک برای درمانهای تخصصی ارجاع داده شده است.
عباسی به گشتزنی ۲ دستگاه ماشین سیار و بررسی وضعیت روانی افراد آسیبدیده از طریق سرکشی اشاره و بیان کرد: کار درمانی لازم با اولویت افراد دارای افکار خودکشی در پایگاه ثابت روانشناسی و همچنین در سرکشیها انجام میشود.
برگزاری کارگاه آموزشی برای دانشآموزان، نمایشگاه برای کودکان زلزلهزده، بازی درمانی ویژه کودکان، ویزیت رایگان پزشک تیم محب در منطقه، برگزاری کارگاه آموزشی مدیریت استرس و اضطراب برای دانشآموزان از دیگر اقدامات انجام شده در دهستانهای قلعهشاهین و تنگذهاب بود که مدیر علمی اجرایی تیم محب مستقر در مناطق زلزلهزده استان کرمانشاه به آن اشاره کرد.
اضطراب، افسردگی، ترس از زلزله و حتی افکار خودکشی در بحرانهایی مانند زلزله طبیعی است که به گفته، مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه، براساس غربالگریهای انجام شده افکار خودکشی در افراد درگیر در مناطق زلزلهزده استان کمتر از نیم درصد بوده است.
امید قادری افزود: میزان خودکشی در مناطق زلزله در سال ۹۶ نسبت به سال ۹۵، کاهش ۱۶ درصدی را نشان میدهد.
وی به جلوگیری از ۱۵۰ مورد خودکشی با مداخلات به موقع اشاره و بیان کرد: بهزیستی برای ارتباط بیشتر با آسیبدیدگان، روانشناسان بومی آشنا با فرهنگ مناطق انتخاب کرده است.
وی اضافه کرد: حدود ۴۳ نفر در حال حاضر در قالب طرح محب در مناطق زلزلهزده استان مستقر هستند و همچنین تیمهای سیار اورژانس اجتماعی متشکل از ۴۸ نفر، با شماره تماس ۱۲۳ در مناطق زلزلهزده آماده انتقال افراد دارای مشکلات روحی روانی است.
قادری خط مشاوره تلفنی ۱۴۸۰ بهزیستی را پاسخگوی زلزلهزدگان اعلام کرد تا در صورت نیاز به مداخلات تخصصی، روانشناسان و مددکاران مستقر در مناطق در محل حضور بهعمل رسانند.
وی اظهار داشت: زلزله سال گذشته ۲۳ ضایعه نخاعی داشته که امکانات لازم از قبیل کانکس، وسایل توانبخشی، حمایتی و همچنین حق پرستاری در منزل در اختیار آنها قرار داده شده است.
مدیرکل بهزیستی کرمانشاه با بیان اینکه زلزله ۷٫۳ ریشتری ۲۱ آبان سال گذشته به ۱۳ هزار و ۶۵۶ مددجو آسیب رسانده است، گفت: شناسایی افراد آسیبدیده خاص، معلولان، زنان سرپرست خانوار جدید و ارائه خدمات روانشناسی به افراد از دیگر اقدامات قابل ذکر بهزیستی در این مناطق است.
انتهای پیام/ح
دیدگاهتان را بنویسید