به گزارش خبرگزاری فارس از ارومیه، سمنها یا سازمانهای مردم نهاد که افراد به طور داوطلبانه در آنها عضو میشوند و فعالیت آنها در زمینه از بین بردن مسائلی از قبیل آسیب های اجتماعی، اعتیاد، محیط زیست، میراث فرهنگی و دیگر موارد است، در حیطه قانون و به صورت غیرسیاسی، غیر تجاری و غیر دولتی فعالیت میکنند و فعالیت آنها بیشتر جنبه خیرخواهانه دارد.
سازمانهای مردم نهاد به عنوان نهادهای مدنی و تبلور مشارکت و اعتماد اجتماعی، واسط بین دولت و مردم بوده و مشارکت اجتماعی مردم را در رشد و توسعه جامعه موجب می شوند.
این سازمان ها در تمامی کشورهای دنیا تشکیل شده و ادارات بخشی از اجرای امور خود را به آنها سپردهاند در حالی که در ایران با گذشت چندین سال تاکنون مسئولان شناخت و اطلاعات کافی را ندارند در حالی که به نظر میرسد بهتر است مسئولان کشور سطح مطالعه خود را بالا ببرند و کمی بیشتر مطالعه کنند برای مثال در کشورهایی مانند هند به طور تقریبی برای هر پنج نفر یک سازمان مردم نهاد تشکیل میشود در حالی که چنین موردی در ایران نه تنها قابل مشاهده نیست بلکه بعضی از ارگانها سرستیز دارند و این به دلیل نبود اطلاعات کافی است.
خبرنگار فارس در خصوص بررسی بیشتر مشکلات سازمان های مردم نهاد در بین اعضای آنها رفت و پای حرفهایشان نشست که در پی می آید.
نبود بیمه مشکل اساسی دبیران سمن است
رضا مصطفی نژاد رئیس مجمع سمن های آذربایجانغربی با اشاره به مسئله بیمه دبیران سازمان های مردم نهاد گفت: متاسفانه به دلیل اینکه بیشتر جوانان حاضر در سمن ها بهترین زمان سنی خود را برای فعالیت های عام المنفعه قرار میدهند و از فرصت اشتغال و تامین بیمه بازنشستگی محروم میشوند انتظار میرود بسته های حمایت در این خصوص نیز در اختیار دبیران قرار بگیرد.
وی افزود: در کشور تمام افرادی که فعالیت و اشتغال دارند تحت پوشش بیمه هستند در حالی که جوانان و دبیران سازمان ها هیچ حمایتی نمیشوند و بیمه شامل آنها نمیشود بنابراین از مسئولان انتظار می رود که بیشتر به این مسئله توجه کنند و اقدامات لازم را در این جهت انجام دهند.
فرهنگسرای جوان در اختیار صاحبان اصلی خود قرار بگیرد
مسعود احمدی یکی از دبیران سازمان های مردم نهاد با اشاره به خانه جوان ارومیه که اکنون در دست کارمندان استانداری است گفت: فرهنگسرای جوان آذربایجانغربی که باید در اختیار متولیان و صاحبان اصلی این مکان قرار بگیرد اما متاسفانه با وجود پیگیری های فراوان این چنین نیست و اکنون میتوان گفت مکانی برای فعالیت های فرهنگی و ورزشی کارکنان استانداری تبدیل شده است.
وی افزود: سمنهای جوانان آذربایجانغربی در یک مکان استیجاری به عنوان خانه جوانان مستقر هستند که استیجاری بودن آن یکی از مشکلات بزرگ سمنها است در حالی که اگر فرهنگسرای جوان در اختیار جوانان قرار بگیرد این مشکل حل میشود بنابراین باید اداره کل ورزش و جوانان در واگذاری فرهنگسرا تعجیل کنند.
پشتیبانی از سازمانهای مردم نهاد در موقع بروز هر بحرانی کمک کننده است
زهرا موسوی یکی از اعضای سمنها در خصوص پشتیبانی سازمانهای مردم نهاد گفت: بدون شک تقویت و پشتیبانی از سازمانهای مردم نهاد میتواند در موقع بروز هر بحرانی کمک کننده و یاریرسان باشد و با توجه به اینکه این سازمانها معتمدین مردم هستند میتوانند نقش مهمی در پیشبرد اهداف ایفا کنند.
وی افزود: متاسفانه وقتی میگوییم نیازمند پشتیبانی هستیم گمان میشود که منظور ما پشتیبانی مالی بوده و این در حالی است که باید وزارت ورزش و جوانان با سایر دستگاهها تفاهمنامههایی داشته باشد تا سمنها در مراجعه به این دستگاهها بتوانند با آنها به تعامل بپردازند و از آنان خدمات دریافت کنند چون در حال حاضر ادارات در پاسخ به سمنها عنوان می کنند با توجه به آنکه از وزارت ورزش و جوانان مجوز دریافت کردهاید از همان نهاد هم درخواست کمک کنید.
وی تصریح کرد: بی شک با حضور مردم در این عرصه هزینه های تحمیلی بر دوش دولت کاهش چشمگیری پیدا می کند و می توان از فعالیتها و خلاقیتهای بخش مردمی در مواقع بحران بهترین نتایج را به دست آورد.
گزارش از مریم عزیزی
انتهای پیام/ع
دیدگاهتان را بنویسید