به گزارش خبرگزاری فارس از کرمانشاه، زندگی مدرن علاوه بر رفاهی که برای انسانها به همراه دارد، گاه ضررهای جبرانناپذیری را نصیب آنها میکند.
براساس تحقیقات انجام شده در کشور، سالانه بیش از سهمیلیون تن پلاستیک تولید میشود که بیشتر این پلاستیکها نیز بادوام هستند و صدها سال طول میکشد تا به خودی خود تجزیه و نابود شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در این زمینه در گفتوگو با خبرنگار فارس، اظهار داشت: استفاده از نایلونهای پلاستیکی علاوه بر بحث مخاطرات زیست محیطی، سلامتی افراد را به خطر میاندازند.
ابراهیم شکیبا با تاکید بر فرهنگسازی در راستای استفاده از پاکتهای کاغذی و کیسههای پارچهای به جای کیسههای پلاستیکی، گفت: این موضوع باید به یک فرهنگ تبدیل شود و شهروندان بدانند استفاده از این کیسهها، مضر و اشتباه است.
وی تصریح کرد: کیسههای پلاستیکی از مواد آلی تشکیل شده و در بحث استفاده از مواد غذایی گرم و نان، مواد تشکیل دهنده آن با مواد آلی تداخل پیدا میکند و عواقب خطرناکی از جمله بیماریهای گوارشی و سرطان را برای افراد به دنبال دارد.
شکیبا با بیان اینکه برخی شهروندان برای خرید از کیسههای پلاستیکی رنگی استفاده میکنند، افزود: این کیسهها از دیگر پلاستیکها بدتر بوده، چرا که از مواد بازیافتی دیگر پلاستیکها تهیه میشوند.
این مسؤول از کیسههای پلاستیکی به عنوان مواد تجدیدناپذیر یا غیرقابل بازیافت یاد کرد و یادآور شد: برای بازیافت آنها به زمان زیادی، در حدود چند صد سال نیاز است.
وی به اقدامات دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در این خصوص اشاره و بیان کرد: آموزشهایی زیادی در این خصوص ارایه میشود، ولی با این حال علاوه بر ممنوع کردن استفاده از کیسههای پلاستیکی و توزیع کیسههای پارچهای در نانوایی سطح شهر، باز هم مشکلاتی دیده میشود.
براساس این گزارش، اخیراً در حرکتی به منظور حفظ محیط زیست، پاکتهای کاغذی در برخی از مغازهها سطح شهر کرمانشاه استفاده میشد و مغازهداران از مردم میخواهند که این پاکتها را جایگزین کیسههای پلاستیکی کنند.
کیسههای نایلونی برای سلامتی افراد مضر است و این اقدام با هدف داشتن محیط زیستی سالم، حذف پلاستیک از چرخه طبیعت و استفاده مواد قابل تجزیه در سطح شهر در حال انجام است.
مردم شهر کرمانشاه برای خرید میوه بیشتر به بازار روز میدان آزادی مراجعه میکنند، خبرنگار فارس با مراجعه به این بازار شاهد خرید میوه، سبزی و… با استفاده از کیسههای پلاستیکی بود که در این زمینه نظر چند شهروندان را جویا شد.
خانمی در خصوص استفاده از کیسههای پارچهای برای خرید روزانه، گفت: کیسههای پارچهای در کاهش مصرف پلاستیک موثر است، طبیعت تنها متعلق به نسل ما نیست، بلکه برای فرزندانمان نیز باید حفظ شود.
وی به تازهتر ماندن میوه و سبزی در کیسههای پارچهای اشاره و بیان کرد: مغازهدارن این نکته را رعایت نمیکنند اکثر آنها نایلونهای رنگی دارند، باید خودمان برای حفظ سلامتی خانواده و طبیعت کیسههای پارچهای از منزل همراه بیاوریم.
یکی دیگر از شهروندان که در حال خرید میوه با استفاده از کیسه پلاستیکی بود، ادامه داد: کاش تمام کیسههای نایلونی را از سطح بازار جمع کنند و کیسههای پاکتی و پارچهای را جایگزین آنها کنند.
این مرد مسن افزود: قدیما تنها پاکتها کاغذی بود و خبری از این نایلونها نبود این همه کثیفی هم در سطح شهر نداشتیم، استفاده از کیسههای پارچهای کمک بسیار خوبی به بهداشت سطح شهر هم میکند.
توزیع کیسههای پلاستیکی در نانواییهای کرمانشاه مدتی است ممنوع اعلام شده، اما واقعیتش در برخی از نانوایی به علت درخواست خود مردم در راستای هزینه کمتر از کیسههای پلاستیکی هنوز استفاده میشود.
استفاده از پاکتهای کاغذی و کیسههای پارچهای به جای کیسههای پلاستیکی، برای حفظ سلامتی و محیط زیست باید به عنوان یک فرهنگ، ابتدا مورد استقبال خود مردم قرار گیرد.
انتهای پیام/ح
دیدگاهتان را بنویسید