کم آبی سبب بروز بیماری فتیله نارنجی در درختان گردو و سیب بوانات

به گزارش شیرازه، خشکسالی و کم آبی در چند سال اخیرشهرستان بوانات و ضعیف شدن درختان باعث
هجوم و گسترش عوامل بیماری فتیله نارنجی در درختان گردو و سیب این شهرستان
شده است.

هاشمی کارشناس باغبانی مدیریت جهاد کشاورزی
شهرستان بوانات ضمن اعلام این مطلب گفت: عامل بیماری فتیله نارنجی گونه‌های
مختلف جنس سیتوسپرا بوده و به درختان میزبان مختلفی از جمله گردو، چنار،
گیلاس، زردآلو و سیب آسیب وارد می کنند.

وی افزود:
علائم مهم این بیماری به این صورت است که تعدادی از شاخه‌های انتهایی
درختان مبتلا بر اثر این بیماری قارچی خشک می شوند رنگ پوست شاخه و تنه
تیره رنگ شده و قسمتهایی از پوست شاخه‌ها کنده می‌شود همچنین روی پوست شاخه
ها و تنه درختان مبتلا برجستگی هایی کوچکی تشکیل می شود و ترشحاتی به شکل
قطره و به رنگ زرد نارنجی در سطح پوست شاخه ها و تنه دیده می شود که این
قطرات به صورت مایع غلیظی در مواقع بارندگی و رطوبت زیاد هوا(بخصوص
درزمستان و پاییز) خارج شده و در اواخر تابستان و اوایل پاییز فتیله های
نارنجی رنگی را در آن قسمتها تشکیل می دهند.

هاشمی ادامه
داد: گسترش وتسریع درآلودگی این بیماری روی درختان به اینصورت است که
هرعملی که باعث شکاف و یا ترک روی پوست و شاخه شود(مثل تگرگ، هرس ،شکسته
شدن شاخه های درختان، سرما، گرما و یخبندان و حتی حشرات)  قارچ عامل این
بیماری به آن قسمت وارد شده و به مرور زمان خسارت درختان می‌شود.

کارشناس
باغبانی بوانات در پایان به راههای مبارزه با این بیماری پرداخت و اظهار
داشت: کنترل و یا پیش‌گیری از توسعه این بیماری به اینصورت است که نباید
نهال‌های درختان میزبان را در زمینهای آهکی وکم عمق بدون زهکشی کاشته شوند.

وی افزود: رعایت اصول تغذیه گیاهی، کوددهی و آبیاری مناسب و منظم  و هرس شاخه های
آلوده از ۲۰-۱۰سانتی متر دورتر از محل آلودگی و معدوم کردن شاخه های آلوده و
سپس پانسمان محل هرس با چسب  پیوند حاوی سموم قارچ کش، سمپاشی پس از
برداشت محصول در پاییز و قبل از متورم شدن جوانه ها در اواخر اسفندماه با
سمومی مثل مخلوط بردو، نورودکس، اکسی کلرورمس و بردوفیکس نیزباعث ضدعفونی
درختان و کاهش گسترش این بیماری می شود.

منبع: حرف رسا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *